PAȘI LIBERI

școala ta de schi, la Șureanu

Ca să schiezi, trebuie să fie zăpadă. Ca să fie zăpadă, trebuie să ningă. Ca să ningă, trebuie să fie iarnă.

Simplu, nu?

Ei bine, nu. Noi altfel vedem lucrurile. Ca să schiezi, trebuie să vrei. Ca să vrei, trebuie să prinzi încredere. Ca să prinzi încredere, ai nevoie de monitor. Unul bun, tehnic, rațional.

Fără false modestii, noi, cei de la „Pași Liberi”, chiar așa suntem. SCHImbă-ți viața cu noi!

Cine suntem noi?

Suntem o mână de oameni, în costume albastre. Întâi am fost eu, Rareș. Apoi mi s-au alăturat alții, rând pe rând, după care, în urma unui parteneriat cu Domeniul Schiabil Șureanu, am decis să-mi măresc echipa. Acum, suntem suficienți. Și avem toată răbdarea pentru ca tu să descoperi munții așa cum se cuvine: pe schiuri. Ziua ne găsești pe pârtii, iar seara, în cabana „Pași Liberi” din Poarta Raiului. Oricum, ne recunoști după costumele complet albastre, pe care scrie „Pași Liberi. Școala ta de schi, la Șureanu”.

De ce cu noi?

Iată 5 motive:

1) nu ne facem că lucrăm, nu copiem pe nimeni și nu facem pauze inutile.

2) pentru noi, tehnica e pe primul loc. Plugăreala sau laudele gratuite, pe nici unul.

3) nu lungim procesul de învățare, ca să-ți luăm banii, sub pretextul evoluției lente.

4) avem un stil unic, marca „Pași Liberi”, cu rezultate mai rapide decât te aștepți.

5) n-o să ne vezi cu cârduri de cursanți, pe pârtie. Acceptăm doar 2 cursanți la lecția de grup, ca să existe evoluție tehnică REALĂ în cazul fiecăruia.

Inițiere – aici te punem pe picioare, adică în clăpari și pe schiuri. Facem cunoștință cu echipamentul, cu zăpada și cu pârtia. Încercăm exerciții de acomodare cu echipamentul, pășiri pe zăpadă, urcări și coborâri cu schiurile în picioare. Apoi facem primele coborâri, scuipând în sân de bucurie că am reușit, dar și primele ocoliri în plug și primele folosiri ale genunchilor pentru stabilitate pe pârtie. Nu ne ferim nici de teleschi, ci încercăm să îl abordăm fără spaimă. Totodată, încercăm să conștientizăm cât mai bine poziția noastră pe pârtie.

 

Perfecționare – aici avansăm spre pârtiile puțin mai solicitante, care ne vor oferi suficient spațiu (și motive) să încercăm, pas cu pas, coborârea și ocolirea cu schiurile în paralel, precum și punctarea cu bățul; vom face primele coborâri în carving, pe pantă slab înclinată, încercând să înțelegem și să folosim forma schiului și greutatea corpului nostru (prin balansul genunchilor și distribuirea greutății pe schiuri). Totodată, vom mări viteza și vom dobândi încredere în picioarele noastre și în relieful pârtiei.

 

Cizelare pârtiile roșii și cele negre nu mai sunt acum un mit; rămânem în carving, dar grăbim ritmul și ne folosim corpul în viraje din ce în ce mai mult, în funcție de viteză; învățăm înclinarea corpului pe pantă abruptă și cristianiile prin derapaj; apoi, „dacă ne ține”, intrăm în powder, unde folosim balansul și unde toate elementele învățate până acum trebuie aplicate accentuat, perfect

 

Cât te costă?

Indiferent că vrei inițiere, perfecționare sau cizelare, tariful este același:

 

Lecție privată, durată 2 ore: 300 lei

Lecție privată, durată 1 oră: 150 lei

Lecție de grup 2 persoane, durată 2 ore: 220 lei / persoană

 

 

Ce altceva mai trebuie să știi?

- orarul zilnic al lecțiilor noastre este: 10.00-12.00, 12.00-14.00, 14.00-16.00

- lucrăm cu grupe de maxim 2 cursanți, de vârstă apropiată și același nivel tehnic

- punctualitatea la lecție este esențială

- limita de vârstă: minim 7 ani

- programările se fac cu câteva zile înainte

- clienții neprogramați, dar care doresc lecție, vor fi distribuiți, în ziua respectivă, la clasa unui monitor, împreună cu alți cursanți de același nivel

- nu recomandăm formarea unei grupe din membrii aceleiași familii

- casca este obligatorie pentru orice cursant

Cum te programezi la lecție?

Ne poți suna zilnic, doar după ora 19.00, la numărul 0762 501 913

TOP