Ca să schiezi, trebuie să fie zăpadă. Ca să fie zăpadă, trebuie să ningă. Ca să ningă, trebuie să fie iarnă.
Simplu, nu?
Ei bine, nu. Noi altfel vedem lucrurile. Ca să schiezi, trebuie să vrei. Ca să vrei, trebuie să prinzi încredere. Ca să prinzi încredere, ai nevoie de monitor. Unul bun, tehnic, rațional.
Fără false modestii, noi, cei de la „Pași Liberi”, chiar așa suntem. SCHImbă-ți viața cu noi!
De ce cu noi?
Iată 7 motive:
... nu suntem cei mai buni. Suntem doar buni. Și puțini. Și așa rămânem
... avem un stil unic, marca „Pași Liberi”, cizelat și validat din 2010 încoace
... nu lungim lecția, ca să-ți luăm banii, sub pretextul evoluției lente
... la noi, tehnica e pe primul loc. Limbajul savant și laudele gratuite, pe nici unul
... în lecția noastră contezi tu, cursantul. Nu eu, monitorul
... oferim doar lecție privată, ca să ne bucurăm de rezultate
... vii paltonar, pleci schior. Pe bune
Ce vom face la lecție?
Inițiere: aici te punem pe picioare, în clăpari și pe schiuri. Facem cunoștință cu echipamentul, cu zăpada și cu pârtia. Încercăm exerciții de obișnuire cu echipamentul, pășiri, urcări și coborâri cu schiurile în picioare. Apoi facem primele coborâri în plug frânat și alunecat, pe viteză minimă, dar și primele ocoliri în plug și folosiri ale genunchilor pentru stabilitate. Nu ne ferim nici de teleschi, ci încercăm să-l abordăm fără spaimă. Totodată, încercăm să conștientizăm cât mai bine poziția noastră pe pârtie, cu conștientizare maximă a propriului corp. Toată inițierea ta, de la zero absolut, va dura 2 ore. Doar noi facem asta, iar rețeta, să știți, e secretă. E marca „Pași Liberi”.
Perfecționare: aici avansăm spre pârtiile mai solicitante, care ne vor oferi destul spațiu (și motive) să renunțăm, pas cu pas, la plug între ocoliri. Vom ocoli, treptat, cu schiurile în paralel, prin derapaj controlat. Vom încerca, astfel, cultivarea poziției corecte în derapaj (picioare – bazin – brațe) și câștigarea încrederii pe viteză mărită. Vom adăuga, apoi, punctarea cu bețele, flexarea genunchilor și dozarea greutății pe piciorul din vale, pentru ritm și balans în ocolire. Apoi ne vom încumeta să facem primele ocoliri în carving, pe pantă slab înclinată, încercând să înțelegem și să folosim forma schiului și greutatea corpului nostru, astfel încât să avem revelația acelui nivel la care visează toți: liniile de carving. Vom exersa, vom încerca, vom studia greșelile, pentru ca noua informație să devină reflex. Pentru ca declicul carving-ului să aibă loc, miraculos, în corpul și mintea noastră și, astfel, să urlăm de fericire că ne-a ieșit.
Cizelare: pârtiile roșii și cele negre nu mai sunt acum un mit. Le abordăm în carving lent, apoi din ce în ce mai agresiv, ca să înțelegem relația între corpul nostru și pantă. Ne adaptăm la viteză. Ne aruncăm în viraje. Tăiem pârtia în canturi. Atingem zăpada cu pumnul. Modificăm raza ocolirii, previzibil sau la comandă bruscă. Și, dacă ne mai țin picioarele, vom face un upgrade la ceea ce alți monitori se feresc (sau nu știu) să predea, și anume contraderapaj cu punctare, vechea tehnică, bătrâna tehnică, dar valabilă 100% pe suprafațe riscante (gheață, moguli, fleașcă, abrupt, powder).
Cât te costă?
Indiferent că e inițiere, perfecționare sau cizelare, tariful este același:
400 lei pentru lecția de 2 ore
Ce altceva mai trebuie să știi?
- dacă ai nevoie de echipament, trebuie să închiriezi de la „Pași Liberi”, pentru ca lecția să aibă loc
- orarul zilnic al lecțiilor noastre este: 10.00-12.00, 12.00-14.00, 14.00-16.00
- lucrăm doar 1 la 1, așadar lecție privată, pentru evoluție rapidă și rezultate tehnice sigure
- punctualitatea la lecție este esențială
- limita de vârstă: minim 7 ani împliniți
- recomandabil este să se facă programare
- casca este obligatorie. Despre restul echipamentului tehnic vom discuta în prealabil
Cum te programezi la lecție?
Ne poți suna zilnic, după ora 19.00, la numărul 0762 501 913, la care va răspunde Rareș, liderul-fondator al școlii